Kék hírek

2022.05.23. 10:45

Ittas kamionsofőrt fogtak a Békés megyei rendőrök

Az M44-es autóút kardosi pihenőjétől állítottak elő a rendőrök kora reggel egy Budapest felé tartó kamionsofőrt, mert a gyanú szerint ittasan vezetett. A múlt héten Békés megyében egy híján 30 járművezetőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda.

beol.hu

Illusztráció /shutterstock.com/

Illusztráció /shutterstock.com/

A police.hu beszámolója szerint Békés megye közútjain a rendőrök rendszeresen végeznek alkoholszondás ellenőrzéseket azért, hogy az ittasan vezetőket kiszűrjék a forgalomból. A csekélyebb és nagyobb forgalmú utakon is visszatérően tartanak igazoltatásokat, melynek során az okmányok ellenőrzése mellett a közlekedőket meg is szondáztatják. 

Az M44-es autóúton hétfőn reggel negyed 7 előtt néhány perccel, szinte rögtön az ellenőrzés megkezdésekor találtak is egy olyan kamionost, aki a gyanú szerint ittasan indult hosszú útra. A román állampolgárságú férfi pótkocsis járműszerelvénnyel Budapest felé tartott, amikor a kardosi pihenőhelynél leállították. Az alkoholszonda olyan magas légalkoholértéket jelzett nála, hogy büntetőeljárás indult ellene. A járművét le kellett zárnia, nem mehetett tovább, a jogosítványát a rendőrök elvették. A sofőr elismerte, hogy előző nap késő estig italozott. 

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy vegyék komolyan azt a felelősséget, amelyet a közúti közlekedésben való részvétel jelent. Például egy tehergépkocsi vezetője, ha ittasságából adódóan szabályt sért, hibázik, netán vezetés közben elalszik, súlyos, akár tragédiával végződő balesetet is okozhat. Ezért ne vezessenek ittasan! 

Az év 20. hetében Békés megyében a rendőrök több mint kettőezer-ötszáz alkoholszondás ellenőrzést végeztek. Az ellenőrzött közlekedők közül huszonkilencnél jelzett pozitív értéket a szonda, közülük nyolcan gépi meghajtású járművet vezettek. 

Az ellenőrzések tovább folytatódnak, hiszen a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság erősítése mindannyiunk érdeke, mert mindenkit hazavárnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában