Pénzbüntetés

2022.05.16. 08:35

Hamis jogosítvánnyal próbálta átverni a rendőröket a gádorosi férfi

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetlen előéletű hódmezővásárhelyi illetőségű, de gádorosi tartózkodási helyű férfival szemben, aki igazoltatáskor egy hamis ukrán jogosítványt adott át az intézkedő rendőrnek.

Archív fotó

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi – aki magyar vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – az igazoltatást megelőzően valamikor szerzett egy nevére szóló, színes tintasugaras nyomtatóval elkészített, hamis ukrán vezetői engedélyt. A férfi január 8-án az autójával Tótkomlóson közlekedett, amikor vele szemben a Mezőhegyesi úton közúti ellenőrzésre került sor. Az intézkedés során, a rendőr felszólítására a férfi a hamis ukrán vezetői engedélyét adta át. Az ellenőrzést végző rendőr a vezetői engedély hamisságát azonnal felismerte, és azt lefoglalta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában