Kék hírek

2022.05.26. 13:52

A vezető hibázott, de az utas sérült meg a Csorvás és Csaba között történt balesetben

Nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett egy férfi, ezért lesodródott az útról Békés megyében. A vele utazó nő súlyos sérülést szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, az eljárás iratait továbbította az ügyészségnek.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Szakadó esőben tért le az útról egy személygépkocsi vasárnap 19 óra körül Békés megyében, a 47-es főút Békéscsaba és Csorvás közötti szakaszán. Az autót egy férfi vezette, élettársa pedig mellette ült. 

A vizes úton a kocsi megcsúszott, jelzőtáblának, majd egy árokátjáró beton szegélyének ütközött. A férfi, aki a gyanú szerint nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, könnyű, míg utasa súlyos sérülést szenvedett. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a közúti baleset gondatlan okozás miatt indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait kedden továbbították az ügyészségnek. A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a nyári időszakban esetenként heves záporok, zivatarok nehezíthetik a közlekedést. 

Fontos, hogy a járműveken működjenek jól a világítások, az ablaktörlő és a járművezetők az útviszonyoknak, illetve a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Csökkentsék a sebességüket, ha szükséges, inkább egy pihenőhelyen álljanak meg arra az időre, míg az eső csendesedik, és biztonsággal tovább tudnak menni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában