Ügyészségi hírek

2022.04.09. 07:57

Hamis ruhákat árult a lőkösházi nő

Az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 51 éves büntetlen előéletű lőkösházi nővel szemben, aki hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműket árult.

beol.hu

Illusztráció /shutterstock.com/

A nő 2020. június 27-én, Lőkösháza közterületén új ruházati termékeket értékesített, amelyek egy összecsukható asztalon voltak kihelyezve, továbbá papírdobozokban voltak tárolva. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőrzést tartottak a helyszínen és átvizsgálták a terhelt által eladásra kínált termékeket, melyek között különféle hamis márkajelzéssel ellátott ruhákat találtak. A hamis ruházati termékeket – melyek a külső jellemzőik alapján alkalmasak voltak a vásárlók megtévesztésére – a terhelt Budapesten, a Józsefvárosi Piacon vásárolta ismeretlen személytől továbbértékesítési céllal. A terhelt összesen több mint hárommillió forint vagyoni hátrányt okozott.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében közérdekű munka büntetésre ítélje, kobozza el tőle a lefoglalt hamis ruházati termékeket és kötelezze őt a kár megtérítésére.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában