Vádemelés

2022.04.21. 17:08

Élettársát futtatta a sarkadi férfi és édesanyja

Hozzátartozó sérelmére elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 22 éves büntetett előéletű sarkadi férfival szemben, aki élettársát „futtatta”. A fiatal férfi a kerítés bűntettét édesanyjával, egy 46 éves büntetlen előéletű sarkadi nővel együtt követte el, így neki is a vádlottak padjára kell majd ülnie.

Illsuztráció: Shutterstock

A fiatal férfi és a most 23 éves nő az egyik internetes közösségi oldalon ismerkedtek meg egymással, majd 2020. január közepén élettársi kapcsolatot létesítettek, ettől kezdődően együtt éltek egy sarkadi ingatlanban. Élettársi kapcsolatuk jelenleg is fennáll. Sem a férfi, sem az édesanyja, sem az élettársa nem rendelkeztek munkahellyel, rendszeres jövedelemmel, ezért a férfi és az élettársa elhatározták, miszerint megélhetésüket abból fogják biztosítani, hogy a férfi és édesanyja közreműködésével a fiatal nőnek kuncsaftokat szereznek, akik részére a nő ellenszolgáltatás fejében szexuális szolgáltatást fog nyújtani. Így is történt. A sértett nő 2020. január elején regisztrált egy közismert, a prostituáltak által használt internetes oldalon, ahol szexuális szolgáltatás nyújtására vonatkozó hirdetést helyezett el. A hirdetést a fiatal férfi kezelte, aktiválta, illetőleg időnként meghosszabbította és a hirdetésre jelentkezőkkel is ő tartotta a kapcsolatot üzenetek formájában, azaz ő írt vissza a szexuális szolgáltatással kapcsolatban érdeklődő személyeknek és ő egyeztetett velük a szolgáltatásról. 

A prostitúciós tevékenység folytatásához a férfi – az édesanyja közreműködésével – Gyulán 1-1 apartmant bérelt ki több alkalommal rövidebb időszakokra. A férfi rendszeresen elkísérte a nőt az apartmanokba, és amíg a sértett a szexuális szolgáltatást nyújtotta, a lakáson kívül várakozva felügyelte a prostitúciós tevékenységet. Az apartmanokba, illetőleg azokból esetenként a férfi édesanyja vitte el autóval a férfit és élettársát. A férfi a sértett által megszerzett, prostitúcióból származó jövedelemből részesült, legalább részben kitartatta magát, azt közösen felélték.

A járási ügyészség a terheltek beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Tekintettel arra, hogy ezeket a bűncselekményeket egy másik ügyben vele szemben rablás bűntette miatt kiszabott 2 év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért  a járási ügyészség indítványt tett ezen büntetés végrehajtásának elrendelésére is.  

Az ügyészség a másik terhelt vonatkozásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, illetőleg a kezdeményezte, hogy a bíróság a terhelteket kötelezze a nyomozás során felmerült, 380 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában