Kék hírek

2022.03.31. 08:29

Top körözötteket fogtak el Spanyolországban a békéscsabai nyomozók segítségével

Az elmúlt héten újabb két TOP 50-es körözött férfit sikerült elfogni a Készenléti Rendőrség  Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának, Spanyolországban és Angliában. Mindkét esetben nemzetközi együttműködés vezetett eredményre. Az Egyesült Királyság területén a TOP körözött édesapja is fennakadt a hálón, akit szintén köröztek.

/Fotó: police.hu/

Az Egyesült Királyságban található Derby városában elfogták a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött N. Tibort és édesapját, N. Jánost. Mindkét szökevénnyel szemben költségvetési csalás bűntette miatt bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot az illetékes bíróság, N. Tibor pedig a top 50 legkeresettebb körözött személy listájára is felkerült – írja a police.hu.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói az Egyesült Királyság társhatóságaival az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keretében együttműködve azonosították mindkét személy tartózkodási helyét Angliában. A társhatóságok március 23-án, összehangolt akció keretében, két külön címen elfogták a körözött személyeket. Apa és fia kiadatásáról később döntenek.

 

Szintén nem volt hova futni F. Miklósnak se, akit költségvetési csalás bűntettének elkövetése miatt 8 év fegyházra ítélte a Gyulai Törvényszék. Nevezett ellen emellett szintén költségvetési csalás miatt egy másik eljárás is folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken, ahol – amennyiben bűnössége beigazolódik – szintén súlyos büntetésre számíthat. F. Miklós – mivel el akarta kerülni a már jogerőre emelkedett súlyos fegyházbüntetést, ezért – 2021 végén ismeretlen helyre távozott. A férfi felkutatását a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdték meg, akik megállapították, hogy a körözött nagy valószínűséggel külföldre távozhatott.

Kézrekerítése érdekében vele szemben európai elfogatóparancsot adtak ki, illetve a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai, az általuk megszerzett adatok alapján a Nyomozó Iroda munkatársait arra, hogy működjenek közre a szintén TOP 50-es körözött személy elfogásában.

A KR NNI Célkörözési Osztálya ismét az ENFAST hálózat segítségét igénybe véve felvette a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együttműködve sikerült megállapítani, hogy F. Miklós a Spanyolországhoz tartozó Mallorcán tartózkodhat.

A spanyol fejvadászok a férfit – március 29-én – egy összehangolt, nemzetközileg koordinált rendőri akciót követően sikerült azonosítaniuk, majd elfogniuk a mallorcai Alcludia város üdülőövezetében. F. Miklós kiadatásáról is később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában