Vádemelés

2022.03.31. 10:32

Gyorsabban hajtott a férfi: meghalt a gyermeke

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 49 éves csorvási férfi ellen, aki tavaly májusban Orosháza és Nagyszénás között okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet, amelyben saját gyermeke hunyt el.

/Illusztráció: Shutterstock/

A férfi tavaly május 22-én 12 óra előtt nem sokkal autójával közlekedett Nagyszénás lakott területén kívül, a 4407. számú úton Nagyszénás felől Orosháza irányába kb. 90-91 km/h sebességgel. 

Az autóban, a hátsó ülésen utazott két gyermeke, egy 7 és egy 9 éves kisfiú. Egy egyenes útszakasz után egy balra ívelő útkanyarulat következett. Az úttest jobb oldala mellett a „Veszélyes útkanyarulat balra” és „Előzni tilos” jelzőtáblák voltak kihelyezve, illetve az út kanyarulatának az ívét további három – nyílalakú, a továbbhaladás irányába mutató, piros-fehér sávozású – tábla is jelezte. 

A férfi ebbe az útkanyarulatba nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt, melynek következtében a gépkocsijával megcsúszott, lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahonnan – balra történő kormányzást követően – sodródva áttért a menetirány szerinti bal oldalba, ahol összeütközött a vele szemből, szabályosan közlekedő kocsinak. 

 

A baleset következtében a csorvási férfi hátul ülő 9 éves kisfia olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A másik kisfiú is súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került. A vétlen autó sofőrje, egy akkor 66 éves nagyszénási férfi szintén 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg a terhelt maga könnyű sérüléseket szenvedett. 

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a vezetéstől és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 600 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában