Kék hírek

2022.03.28. 13:25

Egy hónapon belül megtalálták a Vésztőn halálos balesetet okozó férfit

Személygépkocsi ütött el egy gyalogost Vésztőn. Az autós elhajtott anélkül, hogy segítséget hívott volna. A nő a helyszínen meghalt. A rendőrök egy hónap alatt megtalálták a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítható férfit.

/Fotó: police.hu/

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos közlekedési baleset történt február 22-én 20 óra 30 perc körül Vésztőn, a Békési úton – írja a police.hu

Egy Tarhos felé tartó személygépkocsi elütött egy nőt. A baleset után az autó vezetője nem állt meg, elhajtott anélkül, hogy segítséget hívott volna a sérülthöz. Az ügyben nyomozó rendőrök egy hónap alatt kiderítették, hogy milyen autó ütötte el a gyalogost, és azt is, hogy ki vezette a járművet. A zsadányi férfit március 22-én kihallgatták. 

 

Elmondta: észlelte, hogy valamin átment a kocsijával. Vissza is fordult, és látta, hogy mentő érkezett a helyszínre, így tudta, hogy embert ütött el. Állítása szerint nagyon megijedt, félt a következményektől, ezért az autóját közvetlenül a történtek után lemosta, hogy a baleset nyomait eltüntesse. Nem jelentkezett önként a helyszínelő rendőröknél és később a rendőrségen sem, pedig olvasta a tragédiáról kiadott rendőrségi felhívást. 

Senkinek, még a legközelebbi hozzátartozóinak sem beszélt arról, hogy mi történt. A férfi ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ha közlekedési baleset történik, az érintett járművek vezetői kötelesek azonnal megállni, a balesetben megsérült, vagy a történtek miatt veszélybe került embereknek segítséget nyújtani. Emellett mindent meg kell tenniük azért, hogy további baleset ne történjen. Ha ezt a szabályt nem tartják be, elhajtanak a helyszínről, akkor annak mind a sérültek állapota, mind a büntetés tekintetében súlyosabb következménye lehet, mint egyébként lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában