Katasztrófavédelem

2022.03.25. 11:04

A tűzoltóknak továbbra is a területtüzek oltása adja a legtöbb munkát Békésben

Csütörtökön öt alkalommal riasztották szabadtéren keletkezett tűzesetekhez Békés megye tűzoltóit. Az egyes esetek összetettségéből és kiterjedéséből kifolyólag a szomszédos megyétől is kaptunk illetve nyújtottunk segítséget a beavatkozások során.

Illusztráció / Shutterstock.com/

Száraz aljnövényzet gyulladt ki délelőtt Gyomaendrődön, a keleti utca közelében, valamint délután Szarvason, a 44-es út mentén és Mezőtúron, a Miklósi út közelében. A tűzeseteknél a gyomaendrődi önkormányzati és a szarvasi hivatásos tűzoltók avatkoztak be vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Ezzel egy időben a vasúti töltés mentén foltokban, de nagy kiterjedésben gyulladt ki az elszáradt aljnövényzet, erdősáv, valamint egy közelben húzódó nádas, Békéscsabától egészen Székkutas külterületéig. A tüzet egy meghibásodott vasúti szerelvény okozta, amelynek elhaladása mentén gyulladt ki az elszáradt növényzet.

Békéscsaba és Telekgerendás közötti részen hármas kiemelt riasztási fokozatban, a békéscsabai az orosházi és a gyulai hivatásos tűzoltók dolgoztak, a békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Székkutas térségében a vágányok közelében égő nádast az orosházi a hódmezővásárhelyi és szegedi hivatásos tűzoltók, a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal közösen oltották el. A két vasúti szakaszon a tűz hozzávetőleg öt hektár területet érintett, melynek következtében egy erdősávba telepített méh képtárak és jelentős mennyiségű növényzet is károsodott. A tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A beavatkozás idejére az érintett vasúti szakaszokon teljes vágányzár volt elrendelve. Az esettekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában