Kék hírek

2022.02.03. 07:02

Vádat emeltek a tanárt labdával fejbe dobó csárdaszállási fiú ellen

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 15 éves büntetlen előéletű csárdaszállási fiú ellen, aki labdával szándékosan fejbedobott egy tanárt.

Beol.hu

Shutterstock illusztráció

A járási ügyészség indítványa próbára bocsátás intézkedés alkalmazására irányult azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a fiatal fiú a törvény erejénél fogva a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

A fiatalkorú a vádbeli időben egy gyomaendrődi általános iskola 8. osztályos tanulója volt. 2021. szeptember 13-án, a délelőtti órákban az iskola sportudvarán, testnevelés órán vett részt, a testnevelés óra anyaga a kosárlabda volt. 

Mivel a fiúnak nem volt kedve a kiosztott feladatot gyakorolni, ezért szándékosan, egy keményre fújt kosárlabdával, azt két kézzel a feje fölül elhajítva, a tőle 3-4 méter távolságban tartózkodó testnevelőtanárt fejen dobta, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A tanárok a nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében közfeladatot ellátó személynek minősülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában