Békés megye

2022.02.28. 18:46

Tizennyolc ittas sofőrt kaptak el a rendőrök egy hét alatt

A rendőrség Békés megyében az elmúlt héten is több járművezető ellen indított büntetőeljárást ittas járművezetés gyanúja miatt. Volt közöttük olyan, aki balesetet okozott és olyan is, aki engedély nélkül vitt el egy autót és érvényes jogosítványa sem volt.

Forrás: police.hu

Február 21. és 27. közötti héten a rendőrök összesen 18 esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt. Azok közül, akik ellen eljárás indult, 5-en gépi meghajtású, 13-an nem gépi meghajtású járművet vezettek – írja a police.hu.

Békéscsabán, a Bojtár utcában február 23-án 4 óra körül egy személygépkocsi lesodródott az útról és nekiütközött egy parkoló autónak. Szerencsére senki nem sérült meg, de a balesetet okozó jármű vezetője elhajtott a helyszínről. A rendőrök néhány órán belül azonosították és lakásáról előállították a 35 éves békéscsabai férfit, akinél pozitív értéket jelzett az alkoholszonda. Ezért őt a rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A Békéscsabai Rendőrkapitányságon elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

Okányban, egy cég telephelyén vasárnap, az esti órákban egy férfi engedély nélkül több mezőgazdasági járművel is közlekedett, majd elvitt onnan egy kisteherautót. A történtekről érkezett bejelentetés után, negyed órával később Vésztő külterületén a rendőrök leállították és ellenőrizték. Az igazoltatás során kiderült, hogy a 23 éves okányi férfi úgy vezette a céges autót, hogy nincs jogosítványa és alkoholt is ivott. Így a jármű önkényes elvétele mellett ittas járművezetés gyanúja miatt is indul ellene büntetőeljárás, illetve szabálysértési feljelentést is tettek ellene, mert engedély nélkül vezetett.

Az ittas járművezetők nemcsak magukat veszélyeztetik, hanem közlekedő partnereiknek is kárt, sérülést okozhatnak. A rendőrség ezért mindenkit arra kér, hogy ha vezet, ne fogyasszon alkoholt! A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében az ittas járművezetőkkel szemben is következetesen és határozottan intézkednek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában