Ügyészség

2022.02.02. 17:50

Meg akarta erőszakolni a pultosnőt egy férfi Battonyán

Szexuális erőszak kísérlete és súlyos testi sértés miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 évi közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélt egy 29 éves büntetett előéletű nagymágocsi illetőségű, de battonyai tartózkodási helyű férfit a Battonyai Járásbíróság, mert meg akarta erőszakolni annak a sörözőnek a pultosát, ahol italozott.

Beol.hu

Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A bíróság elrendelte a férfival szemben más ügyben, ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 2 évi időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is, illetőleg kötelezte őt az eljárás során felmerült közel 150 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

A férfi 2021. július 09-én az esti órákban egy battonyai sörözőben italozott, és az este folyamán udvarolni próbált a pultban álló nőnek, aki azonban a közeledését visszautasította. 

A férfi éjfél előtt nem sokkal kiment a sörözőből, és a nő udvaron lévő kerékpárja kerekének szelepsapkáját levette, majd a közelben, egy fa mögé bújva várta, hogy a sértett kijöjjön a kocsmából. A nő éjfél körül indult haza kerékpárral, őt a férfi szintén kerékpárral követte. Miután leeresztett a sértett kerékpárjának kereke, a nő leszállt, ekkor a férfi beérte, majd a vállát és a nyakát megfogva a sértettet – annak akarata ellenére – az útmenti vízelvezető árokba húzta. 

A tiltakozó sértettet a férfi a földre leszorította – a testére ráült, jobb kezére rátérdelt –, hogy a sértett védekezni ne tudjon, majd a sértett ruházatát hasáig felhúzta, alsóneműjét levette, illetőleg a saját nemi szervét is szabaddá tette azért, hogy vele erőszakkal közösüljön. 

A cselekmény közben egy gépjármű közeledését észlelték, ekkor a férfi a szorításán engedett, a nő kiszabadította magát, majd az árokból kimászott és a közlekedőt megállítva segítséget kért. A férfi a történteket észlelve a helyszínt kerékpárjával elhagyta, és lakására hazament. A nő a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában