Bírósági tárgyalás

2022.02.08. 10:06

Idős embert fosztott ki és patikából lopott a gyomaendrődi férfi

Kifosztás és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt kezdeményezte a Békési Járási Ügyészség egy 29 éves büntetett előéletű gyomaendrődi illetőségű, de Békésen élő férfi letartóztatását, aki egy 79 éves idős férfitól vette el a pénzét és egy patikából is jelentősebb összeget lopott. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.

Fotó: Shutterstock

A férfi január 20-án délelőtt Békésen, az egyik bankfiókban tartózkodott, amikor felfigyelt az előtte ügyintézést végző 79 éves járóbottal közlekedő idős férfira, aki 545 ezer forintot vett fel a bankfiókban. Még az idős férfi előtt elhagyta a bankot és a szomszédos drogéria előtt várakozott. 

Az idős férfi a bankból kilépve a felvett, borítékban kötegelve elhelyezett készpénzt biciklije oldalkosarában lévő szatyorba rakta, majd felszállt a kerékpárjára és azt lassan tekerve elindult. 

Ezt látva a tolvaj odalépett a kerékpárral előtte lassan elhaladó sértetthez, a kosarában elhelyezett szatyorból kikapta a borítékot, majd elfutott. 

A helyszínre kiérkező rendőrök a sértett, valamint a banki alkalmazottak által adott személyleírás alapján azonosították a terheltet és rövid idő múlva elfogták, az eltulajdonított pénzből pedig 527 ezer forintot lefoglaltak, és visszaadták az idős férfinak. A hiányzó pénzből a tolvaj cigarettát vett.

A férfi néhány nap múlva újra próbálkozott, ezúttal egy patikában

A terhelt január 28-án, az esti órákban egy békési patikában vásárolt, amely során egy 10 ezer forintos bankjeggyel akart fizetni. Tekintettel arra, hogy a patikában zárásra készültek, a gyógyszerész a kasszákban lévő, összesen 366 ezer forint napi bevételt már korábban összegyűjtötte és az egyik kassza mögötti pultra helyezte. 

Amikor a patikus átment a patika hátsó helyiségébe, hogy a kapott tízezrest felváltsa, a férfi felfigyelt a pultra helyezett pénzre, belépett a kassza mögé és ellopta azt. 

Ezt követően a férfi a váltópénzzel visszatérő gyógyszerésztől átvette a vásárlása után járó visszajárót, majd az eltulajdonított készpénzzel elhagyta a patikát. 

A rendőrök a gyógyszerész által adott személyleírás és a patika kamerája által rögzített felvételek alapján azonosították a terheltet, majd január 31-én elfogták, de az ellopott pénz már nem volt nála, azt a rendőrök a későbbiekben sem találták meg.

A munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező férfi számos alkalommal állt már bíróság előtt vagyon elleni, illetve erőszakos jellegű cselekmények elkövetése miatt, legutóbb a Békéscsabai Járásbíróság tavaly decemberében ítélte 9 hónap börtönbüntetésre, de annak letöltését még nem kezdte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában