Súlyos testi sértés

2022.01.19. 10:05

Undorító féregnek nevezte és le is fejelte volt feleségét az orosházi férfi

Testi sértés vétségével és tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt egy 47 éves büntetett előéletű orosházi férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta volt házastársát, gyermekei anyját.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

A férfi és felesége több mint 20 évig voltak házasok, házasságukból két gyermek született. A férfi és a nő, valamint közös gyermekeik a házasság felbontása után is ugyanazon orosházi házban laktak a bíróság által 2020 februárjában megállapított osztott használat szerint. A terhelt és felesége házassága több éve problémákkal terhelt volt, a nézeteltérések a válást követően gyakran torkollottak veszekedésekbe elsősorban a vagyonmegosztás, valamint a nő új párkapcsolata miatt. A veszekedések során a terhelt a sértettet hónapokon keresztül több alkalommal, rendszeresen az emberi méltóságát sértően, megalázóan szidalmazta undorító féregnek, retkesnek nevezve, illetőleg többször bántalmazta is: többször meglökte, a karját és a nyakát megszorította, illetőleg olyan is előfordult 2020 szeptemberében, hogy lefejelte a nőt. 

2020. május 21-én is szóváltás alakult ki közöttük a házasságuk alatt vásárolt személygépkocsit terhelő pénzkölcsön miatt, melynek során a férfi nekilökte a nőt az előszobában lévő szekrénynek. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, bordatörést szenvedett – tájékoztatott a megyei főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában