Mérges gáz

2022.01.11. 09:54

Szén-monoxid érzékelő jelzett egy csabai lakásban

Hétfőn kéménytűzhöz, szén-monoxidos esethez és gázszivárgáshoz riasztották megyénk tűzoltóit

Illusztráció: Shutterstock

Szén-monoxid érzékelő jelzett egy lakás fürdőszobájában délután Békéscsabán, az Andrássy úton. Rosszullétre senki sem panaszkodott, az ott lakók a jelzést követően a helyiséget kiszellőztették, majd elhagyták az épületet. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók, valamint a gázszolgáltató szakemberének ellenőrző mérései, igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Biztonsági okokból a szükséges karbantartás elvégzéséig, a szolgáltató a gázkazánt a rendszerről leválasztotta. A lakás meleg víz ellátásának hiánya miatt, lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek. 

Egy személygépkocsi letért az úttestről, majd egy ház kerítésébe épített gázórának csapódott hétfőn este Gyomaendrődön, a Somogyi Béla utcában. A balesetben a gépkocsivezető nem sérült meg, de a gázórából földgáz áramlott a környezetébe. A helyi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a gázszivárgást megszüntették. A jármű eltávolítását követően a gázszolgáltató szakembere a meghibásodott berendezést helyreállította. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Kéményben lerakódott korom gyulladt meg tegnap késő este, egy Orosháza közeli tanya, lakóépületében. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a takarítónyíláson keresztül az izzó részeket eltávolították, majd a kémény teljes szakaszát hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a kémény továbbra is használható maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában