Katasztrófavédelem

2022.01.17. 10:05

Sűrű hétvégét zártak a Békés megyei tűzoltók

Az elmúlt hétvégén hét műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

beol.hu

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Egy fenyőfa ága villanyvezetékre szakadt szombat délelőtt Orosházán, a Fenyő utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész, valamint magassági égvágó segítségével a leszakadt ágat eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Szén-monoxid érzékelő jelzett egy társasházi lakásban szombat délután Békéscsabán, a Kisszik utcában. Az ingatlan lakói rosszullétre nem panaszkodtak, a riasztást követően, az ablakokat kinyitották, majd elhagyták az épületet. A helyi hivatásos tűzoltók, majd a gázszolgáltató ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz nagy mennyiségű jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy meghibásodott átfolyós vízmelegítőt a karbantartás elvégzéséig a rendszerből ideiglenesen kizárt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz előállítása, valamint az ingatlan fűtése alternatív módon továbbra is biztosított. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

A rossz látási viszonyoknak és a csúszós utaknak köszönhetően Békés megye tűzoltóit számos közúti balesethez riasztották a vasárnap folyamán. Egy személyautó őzet gázolt kora hajnalban Gyula és Elek között, a 4444-es úton. A gyulai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A balesetben senki sem sérült meg, az úttestre került nagy mennyiségű hűtőfolyadékot a közútkezelő szakemberei eltávolították. Nem sokkal később egy autó fának csapódott Vésztő közelében, a 4234-es úton. A gépjármű sofőrje az ütközés következtében autójába szorult. A szeghalmi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók feszítővágó eszköz segítségével a gépjárművezetőt kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A balesetet szenvedett sofőrt a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel kórházba szállította. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben. A délelőtti órákban ismét közúti balesethez riasztották a szeghalmi hivatásos tűzoltókat, ezúttal Dévaványa közelében egy személyautó hajtott le a 4205-ös útról, majd felborult. A tűzoltók az elhagyott járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A tegnapi nap utolsó balesete Békéscsabán, a Luther utcában történt, ahol egy személygépkocsi korlátnak csapódott. A baleset következtében a gépjárművezető könnyebben megsérült, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idején a forgalom fél pályán haladhatott – írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában