Vádemelés

2022.01.15. 13:21

Pénzbüntetést kaphat az eleki zaklató

Zaklatás, könnyű testi sértés és két rendbeli garázdaság miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 35 éves büntetlen előéletű eleki férfi ellen, aki volt párját zaklatta.

Fotó: Shutterstock

A férfinak korábban néhány hónapon keresztül együttélés nélküli párkapcsolata volt egy orosházi nővel, amelynek a sértett szakítása vetett véget tavaly februárjában. 

A férfi a szakítást nem bírta elfogadni, és a sértettet hónapokon keresztül telefonon és személyesen is zaklatta. A szakítást követően februártól április végéig naponta rendkívül nagy számú SMS-t küldött a nőnek és hívogatta őt éjjel-nappal.

Többször felcsengetett a nő lakásába, s amikor az beengedte, kiabált és agresszíven viselkedett vele. Több alkalommal megvárta a nőt, amikor hazaért a munkából. Az egyik alkalommal a sértettet egy férfi munkatársa vitte haza autóval. Amikor az exe meglátta őket, odaszaladt az autóhoz, feltépte az ajtaját és beugrott a kocsiba, megszorította és megrángatta az autót vezető férfi karját, miközben hangosan azt kérdezgette, hogy mi van kettejük között. Végül kirángatta a nőt az autóból és több alkalommal ököllel és tenyérrel a fején megütötte.

Egy másik alkalommal a sértett nőt egy másik, női munkatársa vitte haza. A férfi odasietett ehhez az autóhoz is, próbálta kinyitni a jobb első ajtaját, de az zárva volt, ezért dühében ököllel ütlegelni kezdte a jobb első ablakot, miközben kiabált a gépkocsiban ülő sértettel. Csak akkor hagyott fel ezzel, amikor a nő telefonján a rendőrséget hívta. A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában