Szexuális zaklatás

2022.01.09. 17:57

Hamis tanúzásra akarta rávenni gyermekeit a medgyesbodzási férfi

A Battonyai Járási Ügyészség 2 rendbeli büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt emelt vádat egy 36 éves büntetett előéletű medgyesbodzási és egy 20 éves büntetlen előéletű sarkadi férfi ellen.

Illusztráció: Shutterstock

Az idősebbik férfival szemben a két lánygyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat, amelyből kifolyólag a férfi 2021. február 14-én letartóztatásba került. A két terhelt 2021. február 15-e és 18-a között zárkatársak voltak a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Miután az idősebbik férfi értesült róla, hogy társát hamarosan szabadon engedik, elhatározta, hogy vele üzenetet fog küldeni lányai részére. 

Meg is kérte zárkatársát, hogy szabadulása után az egyik közösségi portálon küldjön üzenetet az egyik lányának, hogy a vele szemben korábban tett feljelentést a lányai vonják vissza. A fiatalabbik férfi eleget tett a kérésnek, és az egyik lánynak üzenetet küldött, majd miután a másik lány felhívta, neki telefonon is átadta apjuk üzenetét. Bár az üzenet célba ért, a két fiatal lány nem módosított a vallomásán.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a két férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében mondja ki bűnösnek és az idősebb férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg társát közérdekű munka büntetésre ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában