Katasztrófavédelem

2022.01.24. 15:34

Felrobbant egy házi pálinkafőző Tótkomlóson szombaton

Műszaki mentéshez és szén-monoxidos esetekhez riasztották megyénk tűzoltóit a hétvégén.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Egy lakás fürdőszobájában szén-monoxid érzékelő riasztott szombat délelőtt Orosházán, a Liget utcában. Az ingatlanban tartózkodók rosszullétre nem panaszkodtak, a helyiséget kiszellőztették, majd elhagyták a lakást. A helyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltatóval végzett közös ellenőrző mérései a fürdőszobában nem, de a konyhában igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a meghibásodott készüléket a szükséges műszaki felülvizsgálatáig a rendszerről leválasztotta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Felrobbant egy házi pálinkafőző berendezés szombat este Tótkomlóson, a Vasvári Pál utcában. A baleset következtében egy ember súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületet és környezetét átvizsgálták. Az egységek a helyszínre érkezéskor lánggal való égést és izzást már nem tapasztaltak. Az eset körülményeit a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett vasárnap este Szarvason, a Honvéd utcában. A lakók rosszullétre nem panaszkodtak, az ablakokat kinyitották, majd elhagyták az épületet. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései, igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A meghibásodott készüléket a tűzoltók kikapcsolták, majd a gázszolgáltató munkatársa a berendezés felülvizsgálatáig az épületet ideiglenesen leválasztotta a hálózatról. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában