Kék hírek

2022.01.02. 19:00

Eladta a szeghalmi fiú az online oktatás miatt kapott számítógépet

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 17 éves büntetlen előéletű szeghalmi fiú ellen, aki az online oktatás érdekében átvett számítógépet jogosulatlan eladta. A gépet megszerző, most 18 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfinak jelentős értéket meg nem haladó értékre vagyon megszerzésével elkövetett pénzmosás bűntette miatt kell felelnie. A járási ügyészség mindkét terhelttel szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, a törvény erejénél fogva pártfogó felügyelet alatt állnak.

beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció/

A vádbeli időszakban a 17 éves fiú egy gyulai szakképző iskola szeghalmi tagintézményében tanult. 2020 novemberében az online oktatáson való részétel biztosítása érdekében az iskolától átvett egy számítógépet és annak tartozékait, így monitort, billentyűzetet, egeret és kábeleket mindösszesen 53 ezer forint értékben. A számítógépet és tartozékait az iskolával kötött megállapodás szerint használatra vette át, azokat a veszélyhelyzet elmúltával hiánytalanul vissza kellett volna szolgáltassa az iskolának, ennek azonban nem tett eleget, hanem azokat – egy kábel kivételével – 2021 májusában értékesítette a 18 éves társának, aki azokat már másnap tovább is adta. A rendőrség utóbb egy debreceni lakostól foglalta le azokat és visszaadta az iskolának – tájékoztatott a közelmúltban a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában