Kék hírek

2022.01.18. 10:43

Egy kilencéves kislányt zaklatott a dombiratosi kamuprofilos

Személyes adattal visszaélés és zaklatás miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű dombiratosi illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki „kamuprofilokat” hozott létre és egy 9 éves kislányt is zaklatott.

Beol.hu

Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi 2020. december 27-én az egyik közösségi portálon két álprofilt hozott létre a saját nevétől teljes mértékben különböző álneveken és azokra feltöltött egy békéscsabai férfit ábrázoló fényképfelvételt annak tudta és beleegyezése nélkül - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A felhasznált fényképet a sértett a valós profilján osztotta meg. A terhelt az egyik álprofilról december 30-án a délutáni órákban 32 darab üzenetet küldött, illetve több hanghívást kezdeményezett egy kétegyházi nő irányába, 2021 januárjában pedig a másik álprofilról szintén több, hang-, illetve szöveges üzenetet küldött egy békéscsabai nőnek. 

Tekintettel arra, hogy a terhelt által felhasznált fényképen a sértett férfi egyértelműen beazonosítható, így az személyes adatnak minősül, és mivel a felhasználására, megosztására a sértett hozzájárulása nélkül került sor, a terhelt ezzel jelentős érdeksérelmet okozott a sértett számra.

Ezen felül a férfi 2020 szeptembere és 2021 januárja között Békéscsabán rendszeresen zaklatott egy 9 éves kislányt oly módon, hogy az utcán kísérgette, majd 2021 januárja és áprilisa között megfigyelte azt, hogy a kiskorú sértett mikor ér haza az iskolából, és általában heti két alkalommal, miután a gyermek leszállt az iskolabuszról, a lakótömbig elkísérte, a lépcsőházba felkísérte, valamint beszélgetést kezdeményezett vele. 

A terhelt zaklató magatartásának hatására a kislányban olyan félelem alakult ki, hogy amikor meglátta a férfit az utcán, sírni kezdett, és félt egyedül lemenni az utcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában