Kék hírek

2022.01.27. 06:57

Demens férfit vert össze az utcán egy sarkadi testvérpár

Társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy sarkadi testvérpár – egy 19 éves büntetlen előéletű és egy 22 éves büntetett előéletű férfi – ellen, akik egy cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló, enyhe fokú szellemi hanyatlásban szenvedő férfit vertek meg. A járási ügyészség indítványa próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására irányul.

beol.hu

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

A megyei főügyészség keddi tájékoztatásából megtudtuk, hogy a két fiatal férfi 2021. május 3-án, az esti órákban Sarkadon, a Hársfa utcában ismeretlen okból szóváltásba keveredett a sértett férfival, melynek során több alkalommal legalább közepes erővel ököllel megütötték a sértett arcát, majd a földre került sértett arcába többször legalább közepes erővel belerúgtak. Egy arra sétáló járókelő rájuk szólt, ennek hatására abbahagyták a sértett bántalmazását, majd elfutottak a helyszínről.A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a támadók által alkalmazott arcra irányuló, legalább közepes erejű ökölütések és rúgások alkalmasak voltak 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések okozására is, ezek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában