Kék hírek

2022.01.20. 14:19

A megrendelt okostelefon helyett egy kábelköteg érkezett Gyulára

A férfi interneten rendelt egy mobiltelefont, a hirdető előre elutaltatta vele a vételárat, a készülék helyett azonban kábeleket kapott. A rendőrök megtalálták a csalással gyanúsítható ózdi férfit és vádemelést javasolnak ellene.

Beol.hu

Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Többeket megkárosító ózdi férfi ellen indult nyomozást fejezett be a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A büntetőeljárás az után indult, hogy egy gyulai férfi bejelentette: becsapták. Interneten vásárolt egy mobiltelefont, a hirdető előre elutaltatta vele a vételárat, de a készülék helyett kábeleket csomagolt be és küldött el neki - olvasható a police.hu közleményében.

A nyomozók azonosították a hirdetést és a csomagot feladó ózdi férfit, majd kiderítették, hogy nem csak egyszer szerzett csalással pénzt. 

Békés megyében a gyulai férfi mellett egy nagyszénási férfi is akart tőle vásárolni, illetve Pest, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Veszprém, Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyei internetezőkkel is kapcsolatba került. A telefonok mellett számítástechnikai eszközöket is kínált eladásra és a vásárlóitól mindig azt kérte, hogy előre utalással fizessenek. 

A többségnek semmit nem küldött, egy miskolci férfi pedig a megrendelt telefon helyett egy adaptert kapott. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 20 éves ózdi férfit tizenkét csalás elkövetésével gyanúsítja. A rendőrök az ellene indult nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait csütörtökön továbbították az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában