balesetmegelőzés

2021.12.03. 13:46

Vadriasztó prizmákat szereltek fel Békés megye főútjain

Békés megyében 2019-től kezdődően 2021 első félévének végéig összesen több mint négyszáz vadelütésről érkezett bejelentés a rendőrségre, ezek közül 109 esetben főúton történt a baleset.

beol.hu

Az ütközések túlnyomó többsége lakott területen kívül következet be és 11 esetnél volt személyi sérülés. A rendőrség részletes elemzést végzett annak érdekében, hogy kiderüljön, vannak-e olyan útszakaszok, ahol több vadelütés történt – olvasható a police.hu tájékoztatójában.

A vizsgálat eredménye alapján a 44-es számú főút és a 47-es számú főút egy-egy szakaszán, összesen 8 kilométeren pénteken a Magyar Közút munkatársai 300 darab vadriasztó prizmát helyeztek el az út szélét jelző oszlopokra.

Fotók: police.hu

A prizmákat a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság vásárolta, és a szakemberek reményei szerint ezek az eszközök segítik majd az ilyen balesetek számának csökkentését. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy mindig közlekedjenek szabályosan és körültekintően! Sehol ne hajtsanak gyorsan, azokon a helyeken pedig, ahol vadveszélyre figyelmeztető tábla van, különösen veszélyes túllépni a megengedett sebességet.

Ezek is érdekelhetik