Katasztrófavédelem

2021.12.07. 10:42

Több vízsugárral oltották a kigyulladt körbálákat Szeghalomnál

Egy falból kiszakadt vízmelegítő, kigyulladt körbálák, egy kidőlt diófa és egy közlekedési baleset adott munkát megyénk tűzoltóinak a hétfői nap folyamán.

Kiszakadt a falból egy vízmelegítő hétfőn reggel Békésen, a Fekete-Körös soron. A gázüzemű, átfolyós vízmelegítő bekötései épek maradtak. A tulajdonos az épületet kiszellőztette, majd elhagyta helyiséget. A helyi önkormányzati tűzoltók a mérések alapján gázszivárgást nem tapasztaltak, de a készüléket biztonsági okokból elzárták. A gázszolgáltató szakembere a veszélyes készüléket a műszaki helyreállításig a rendszerből kizárta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz előállítása alternatív módon továbbra is biztosított – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Körbálák gyulladtak ki Szeghalom térségben, a 47-es út közelében. A kétszáz körbála nagyobb része izzott-füstölt, kisebb része lánggal égett. A szeghalmi hivatásos tűzoltók két erőgép segítségével a bálákat megbontatták, majd több vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, ezt követően a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Egy diófa dőlt ki hétfőn délben Orosházán, a Tópart utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a veszélyessé vált növényzetet eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött az esti órákban Békéscsaba közelében, az M44-es gyorsforgalmi úton. A sofőr az autóját sérülések nélkül elhagyta. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában