Tűzeset

2021.12.14. 11:12

Kéményben felgyülemlett korom gyulladt meg Békéscsabán

Hétfőn is akadt munkájuk a tűzoltóknak Békésben.

Beol.hu

Fotó: Katasztrófavédelem

Kéményben felgyülemlett korom gyulladt meg hétfőn délben Békéscsabán, a Stromfeld Aurél utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a kazánban még égő tüzelőanyagot eloltották, majd a takarítónyíláson keresztül, kéziszerszámok segítségével a nagy mennyiségű beizzott kormot eltávolították. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét a kémény felülvizsgálatának szükségességére, valamint értesítette az esetről a területi tüzeléstechnikai szolgáltatót. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Egy családi ház lakója lett rosszul este Köröstarcsán, a Kálvin utcában. Az épületben egy nyílt égésterű vízmelegítő, valamint egy szieszta kályha üzemelt. A mezőberényi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltatóval közösen megállapították, hogy a meghibásodott szieszta kályha okozott gázszivárgást és ebből adódó oxigénhiányt. A mentőszolgálat elmondása alapján a lakó nem szenvedett szén-monoxid mérgezést, a rosszullétet az oxigén hiánya okozhatta, de további megfigyelésre a sérültet kórházba kellett szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában