katasztrófavédelem

2021.12.01. 14:05

Árokba borult autóhoz is riasztották a Békés megyei tűzoltókat

Kedden faeltávolításhoz, közúti balesethez, tűzesethez és szén-monoxidos esetekhez riasztották a tűzoltókat.

beol.hu

Telefonvezetékre szakadt egy faág kedden délelőtt Gyomaendrőd külterületén, a 443-as út mellett. A helyi önkormányzati tűzoltók a növényzetet láncfűrész segítségével eltávolították. A vezeték a rászakadt faágtól nem sérült meg, továbbra is üzemképes maradt – írja a katasztrófavédelem.

Egy személygépkocsi árokba borult tegnap kedden Tarhos közelében, a 4238-as úton. A járművel egyedüli utazó sofőr autóját el tudta hagyni. A Békési önkormányzati tűzoltók a kocsit áramtalanították, majd átvizsgálták. A gépjárművezetőt a mentőszolgálat a helyszínen megvizsgálta, a kórházba szállítását, a sérülései nem indokolták. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Födémszerkezet gyulladt meg kedden délben Köröstarcsán, a Berényi úton. A mezőberényi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók a födém megbontását követően vízsugárral a tüzet eloltották, majd a környezetét átvizsgálták.

A tűz a kéménytől függetlenül keletkezett, valószínűsíthető, hogy egy elektromos zárlat következtében gyulladhatott meg.

Az épület elektromos rendszerét a tulajdonos átvizsgáltatja. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Szén-monoxid érzékelő jelzett kedden délután egy Békéshez közeli tanyán. A békési önkormányzati, valamint a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Egy meghibásodott szilárd tüzelésű kandalló és kéménye okozta a szivárgást, a hiba elhárításáig a berendezés használatát felfüggesztették.

Az épület fűtése másik fűtőberendezéssel biztosított. A ház lakója rosszullétre panaszkodott, ezért a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította.

Ezek is érdekelhetik