Békéscsaba

2021.11.06. 10:13

Több millió forint értékben lopták meg főnöküket

Jelentős értékre társtettesként, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves büntetlen előéletű békéscsabai és egy 35 éves büntetlen előéletű újkígyósi férfi ellen, akik munkáltatójukat lopták meg.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A két férfi a vádbeli időszakban egy budapesti székhelyű, outlet műszaki cikkek forgalmazásával foglalkozó cég alkalmazásában álltak gépszerelőként, illetőleg műhelyfőnökként. Munkavégzésük helye Békéscsabán, az egyik Orosházi úti telephelyen található raktár és műhely volt. A két férfi 2019 májusában bérelt egy raktárépületet ugyanazon a telephelyen, közvetlenül a munkahelyük mellett, majd ezen időponttól kezdődően 2019. október végéig a munkáltatójuk raktárépületében lévő műhelyéből több alkalommal, különféle elektronikai árucikkeket, így mikrohullámú sütőket, mosó-, szárító- és mosogatógépeket, főzőlapokat, valamint fagyasztóládákat szállították át – a sértett cég tulajdonosának tudta, és beleegyezése nélkül – az általuk bérelt raktárba mindösszesen 6 millió 495 ezer forint értékben. A háztartási gépek egy részét értékesítették, de az okozott kár lefoglalás úján teljes egészében megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában