katasztrófavédelem

2021.11.29. 09:40

Sűrű hétvégét zártak a Békés megyei tűzoltók

Az elmúlt hétvégén műszaki mentésekhez és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

beol.hu

Egy melléképület tartófala dőlt meg szombat reggel Gádoroson, az Arany János utcában. A főépülettel egybekötött húsz négyzetméteres melléképület oldalfalát, az orosházi hivatásos tűzoltók további dőlés ellen megtámasztották, majd az épületrészt kordon szalaggal elkerítették. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett be szombat délután Szarvason, az Erkel Ferenc utcában. Rosszullétre senki sem panaszkodott, a lakók a helyiséget kiszellőztették, majd az épületet elhagyták.

A szarvasi hivatásos tűzoltók, zárt ablakoknál végrehajtott ellenőrző mérései igazolták, a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Az egység a gázszolgáltatóval közösen végrehajtott felderítése megállapította, hogy a szén-monoxid egy korábban begyújtott kemencéből áramlott a helyiségbe.

Az ingatlan kicserélt nyílászárói jelenleg még nem rendelkeznek résszellőzővel, ezért a szilárd tüzelésű és a gázüzemű fűtőberendezés egyaránt veszélyt jelent a lakókra. A levegő utánpótlás kiépítéséig a gázszolgáltató szakembere a konvektorokat ideiglenesen kizárta a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított.

Szeméttel kevert növényi hulladék égett vasárnap délután Vésztő településen, a Jósika utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet készítettek – írja a katasztrófavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában