Galériákkal

2021.11.05. 14:33

Sok munkát adott Békés megye tűzoltóinak a vihar

Csütörtökön két tűzesethez, valamint tizennyolc esetben az erős szél okozta károk felszámolásához riasztották a tűzoltókat

beol.hu

A megélénkülő erős szél miatt a tegnapi napon Békés megyében tizennyolc esetben riasztották a tűzoltókat műszaki mentéshez – bekes.katasztrofavedelem.hu.

Az erős légmozgás faágakat szakított autóra, épületre, járdára és úttestre, vezetékeket tépett le, valamint tetőszerkezeteket bontott meg. A legtöbb riasztásra Békéscsabán került sor, ezenkívül beavatkoztak a tűzoltók Orosházán, Medgyesbodzáson, Tótkomlóson, Békésen, Zsadányban, Mezőkovácsházán, Medgyesegyházán és Kaszaper településen.

Az eseteket a Komádi önkéntes, a tótkomlósi és békési önkormányzati, valamint a békéscsabai, orosházi és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész, létra és emelőkosaras jármű segítségével számolták fel. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Elszáradt aljnövényzet és bozótos égett csütörtökön délután Sarkadon, a Somlay utcában. A kettőszáz négyzetméteren meggyulladt növényzetet a helyi önkéntes és a gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, kigyulladt egy szociális intézmény tetőszigetelése tegnap délután Békéscsabán, a Degré utcában. A négyszáz négyzetméteres síktetős épület beton födémszerkezetére rögzített negyven centiméter vastag polisztirollemezek és az azt lezáró lágy vízszigetelés kapott lángra és égett teljes keresztmetszetében, megközelítőleg ötven négyzetméter kiterjedésben. A helyi hivatásos tűzoltók a tűzet két irányból támadva vízsugár és létra segítségével eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az épület a tűzeset idején üres volt, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének körülményeit a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Egy szarvasmarha beleesett tegnap délután a Fehér-Körös folyóba. A gyulai hivatásos tűzoltók hevederek és erőgép segítségével a háziállatot a folyóból sértetlenül kiemelték, majd átadták a tulajdonosának. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában