katasztrófavédelem

2021.11.26. 09:51

Felrobbant egy kamion kereke az M44-es úton, Szarvasnál

Csütörtökön közúti balesethez, jármű- és épülettűzhöz, valamint faeltávolításhoz riasztották a Békés megyei tűzoltókat.

beol.hu

Egy kamion hátsó kereke kigyulladt, majd felrobbant csütörtökön délelőtt Szarvas közelében az M44-es gyorsforgalmi úton. A teherautó sofőrje félrehúzódott, majd egy kézi oltókészülékkel az égő gumiabroncsot eloltotta, tűz a felépítményre és a rakományra így nem terjedt tovább – írja a katasztrófavédelem.

Az esethez kiérkező szarvasi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett a gépjárművezetőnek segítettek a meghibásodott kereket lecserélni. A jármű nem okozott forgalmi akadályt a műszaki mentés ideje alatt az arra közlekedők továbbra is zavartalanul utazhattak. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Két személyautó karambolozott csütörtökön délelőtt Szeghalmon, a Széchenyi utcában. A járműveikkel egyedül utazó sofőröket a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére, az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Egy meghasadt faág veszélyeztette az alatta közlekedőket csütörtökön délben Orosházán, a Szabó Dezső utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a megsérült növényzetet kihúzós létra és kéziszerszámok segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Családi ház tetőszerkezete gyulladt ki csütörtökön kora hajnalban egy Kardoskút közeli tanyán. Az orosházi hivatásos tűzoltók az égő tetőszerkezetet, valamint padlásteret két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a statikailag veszélyes szerkezeti elemeket visszabontották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik