kék hírek

2021.11.23. 09:35

Egy hét alatt húsznál is több ittas járművezetőt kapcsoltak le Békésben

Egy hét alatt huszonkét járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt a rendőrök Békés megyében.

beol.hu

Békés megye útjain november 15. és 21. között tizenhat gépi meghajtású jármű vezetőjével és hat kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek – írja a police.hu.

A közúti ellenőrzések során így kiszűrt járművek vezetőit a rendőrök előállították az illetékes rendőrkapitányságokra, ahol a további mérések is megerősítették azt, hogy ittasan közlekedtek.

Az ellenőrzött járművezetők között olyanok is voltak, akiket orvosi vizsgálatra és mintavételre vittek a rendőrjárőrök, miután a helyszínen történt szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet.

Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét.

Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak.

Másnaposan vezetni is veszélyes, mert a posztalkoholos állapot gyakran rossz közérzettel, ingerlékenységgel, türelmetlenséggel párosulhat.

A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé. Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!