békés megye

2021.11.09. 17:08

Az együttműködés volt a célja a rendőrségi tanácskozásnak

Békés megye valamennyi járásában megtartotta az éves közbiztonsági egyeztető fórumot a rendőrség.

Beol.hu

Békés megyében, kilenc városban hívta össze a rendőrség októberben az éves Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot. A tanácskozások célja, hogy a rendőrség, valamint a járási hivatalok, önkormányzatok, polgárőr szervezetek, oktatási intézmények, civil szervezetek, egyházak vezetői, képviselői közvetlenül is meg tudják vitatni egymással, a közbiztonsággal, közrenddel kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat. A Békéscsabán, Békésen, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Sarkadon, Szarvason, Gyomaendrődön és Szeghalmon megtartott egyeztetéseken a résztvevők közül többen elismerően szóltak a rendőrség tevékenységéről. Valamennyi fórumon részt vett dr. Varga K. Attila r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki az adott járás területén működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek vezetőivel együtt részletesen tájékoztatta a megjelenteket a járás területén lévő települések közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről.

Fotó: police.hu

A rendőri vezetők hangsúlyozták, hogy a fórum mellett fontosnak tartják a lakosság és a rendőrség közötti folyamatos párbeszédet, kapcsolattartást. Lényeges, hogy a közbiztonságot érintő észrevételek, a lakosság biztonságérzetét negatívan befolyásoló jelenségekről szóló információk a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a rendőrséghez. A bejelentéseket, észrevételeket minden esetben megvizsgálják és a rendőri eszközökkel kezelhető problémák megoldása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket.

Amennyiben szükség van rá, a hatékony segítségnyújtás érdekében egyeztetést kezdeményeznek a társhatóságokkal. Emellett a rendőrkapitányságok valamennyi járásban igyekeznek minden korosztály számára olyan balesetmegelőzési és bűnmegelőzési programokat szervezni, amelyeken a Békés megyében élők hasznos tanácsokat kaphatnak a saját biztonságuk megóvásához, a környezetük biztonságának erősítéséhez – adta hírül a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában