Európai akció

2021.10.20. 11:13

Békésben is ellenőrizték a teherautókat és a buszokat

A rendőrök az egyhetes akció során 2845 nehéz tehergépkocsit és 285 autóbuszt ellenőriztek.

Beol.hu

Fotó: police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. A rendőrök október 11. és október 17. között az ellenőrzött járművek esetében 904 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást 10 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a jármű-kategóriában vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 73 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 136 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 60 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 99 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 220 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Fotó: police.hu

Az autóbuszok ellenőrzése során 13 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban hat alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 8 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Az akció során Békés megyében a rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 42 alkalommal állapítottak meg jogsértést, azonnali közlekedési korlátozást egy járműnél rendeltek el. Jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 14, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértés miatt egy esetben kellett intézkedni. Alkoholfogyasztás gyanúja egyik ellenőrzött sofőrnél sem merült fel, viszont biztonsági öv használatának elmulasztása miatt két intézkedés történt, illetve 18 jármű vezetője túllépte a megengedett sebességet – adta hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában