szándékosság

2021.10.24. 14:55

Saját házát gyújtotta fel egy békéscsabai férfi

Szándékosan felgyújtotta a házat, amelyben lakott az a 67 éves alkoholista férfi, aki ellen rongálás miatt emelt vádat a járási ügyészség.

N. Sz.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség, vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. A férfi és élettársa Jaminában, egy Gajdács utcai családi házban éltek. Tavaly év elején egy családi veszekedés során a férfi agresszív lett, kiabált családtagjaival, ezért az élettársa közös lányukkal és annak családjával Budapestre utazott, így a férfi egyedül maradt otthon.

Az éjszakai, hajnali órákban a lakás négy különböző helyiségében szándékosan tüzet gyújtott. A férfi szobája teljesen kiégett, a helyiségben akkora volt a hőterhelés, hogy a falakról a vakolat is lehullott és a födém is beszakadt. Az épület többi részében a lángok csak kisebb károkat okoztak.

A szomszéd hívta a tűzoltókat, a férfi addig is slaggal próbált oltani. Tettével csaknem 3 millió forintos kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában