verseny

2021.10.20. 07:13

Emberölési és lopási ügyet is megoldottak a megyei rendőrök

Bűnügyekkel foglalkozó rendőrök versenyeztek Doboz-Szanazugban.

Beol.hu

Bűnügyi technikusoknak és a helyszíni szemléket irányító nyomozóknak rendezett megyei versenyt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-technikai Osztálya kedden Doboz-Szanazugban. A megye nyolc rendőrkapitányságának párosai mérték össze tudásukat. A szervezők egy elméleti és hét gyakorlati állomást alakítottak ki a nyomolvasóknak.

Utóbbiak között volt olyan helyszín, ahol betöréses lopás, rendkívüli haláleset, vagy éppen emberölés várta a versenyzőket. A rendőröknek minden olyan elváltozást, nyomot meg kellett találniuk, amelyek összefügghettek az adott bűncselekménnyel. Ezeket a nyomokat a megfelelő technikával rögzíteni is kellett.

Az eseménynek a versenyzés mellett kiemelt célja volt az is, hogy a résztvevők kicseréljék egymással tapasztalataikat és felfrissítsék szakmai ismereteiket. Tevékenységük a büntetőeljárások nagy részénél nélkülözhetetlen, az általuk rögzített bizonyítékoknak a büntetőjogi felelősség megalapozásánál rendkívül fontos szerepe van, ezért minden helyzetben színvonalas, minőségi munkát kell végezniük.

A megmérettetésen mind a nyolc rendőrkapitányság csapata kiváló teljesítményt nyújtott. Az eredményükhöz dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének bűnügyi helyettese és Wéber Károly r. alezredes, megyei bűnügyi-technikai osztályvezető gratulált. Az esemény szervezésében és lebonyolításában közreműködött Szabó Edina r. alezredes és Balaskó Ákos r. alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi-technikai Főosztályának kiemelt főelőadói.

Fotók: police.hu

A verseny győztese a Békéscsabai Rendőrkapitányság csapata lett. A második helyezettnek járó elismerést a Gyulai Rendőrkapitányság párosa vehette át, míg a harmadik helyen a Békési Rendőrkapitányság rendőrei végeztek. Különdíjban részesültek az Orosházi Rendőrkapitányság bűnügyesei – adta hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában