bartel

2021.08.25. 17:52

Pálinkában mérték a szovjet fegyver árát Gádoroson

Egy szovjet gyártmányú lőfegyver sodort bajba több gádorosi lakost, akik ellen a közelmúltban emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség.

V. N.

Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 37 éves büntetett előéletű orosházi, egy 54 éves büntetlen előéletű gádorosi és egy szintén 54 éves büntetlen előéletű, orosházi illetőségű, de gádorosi tartózkodási helyű férfival szemben.

Az ügyben terheltként szerepel egyikük élettársa, egy 44 éves büntetett előéletű gádorosi nő, valamint egy 56 éves büntetlen előéletű gádorosi férfi is, akikkel szemben társtettesként elkövetett bűnpártolás vétsége miatt került sor vádemelésre.

A 37 éves férfi ismeretlen személytől megszerzett egy szovjet gyártmányú, szakszerűen átalakított egylövetű puskát, amely lőfegyvernek minősül, azaz megszerzése és tartása rendőrhatósági engedélyhez kötött.

A 37 éves férfi a fegyvert tavaly júliusban 15 ezer forintért értékesítette gádorosi társának, aki röviddel a vásárlás után tovább értékesítette ugyancsak 15 ezer forintért és 1 liter pálinkáért a harmadik társuknak.

Mindezt úgy, hogy egyikőjük sem rendelkezett a lőfegyver megszerzéséhez és tartáshoz szükséges engedéllyel. Miután az 54 éves gádorosi férfit a rendőrség gyanúsítottként idézte, és az élettársa tudomást szerzett a büntetőeljárás megindulásáról, a nő felhívott egy 56 éves gádorosi férfit, hogy segítsen a fegyver tulajdonosának a fegyvert elrejteni.

Így is történt:

a férfi egy zsákba csomagolva átvette a fegyvert és saját házában rejtette el.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a lőfegyverrel visszaélést elkövető három férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a bűnpártolást megvalósító nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, míg társát bocsássa próbára, a fegyvert pedig kobozza el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában