kék hírek

2021.08.04. 16:29

Orosházán fogták el az öcsödi autótolvajt

Egy öcsödi lakos tett bejelentést a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra, mert az ingatlana kapubejárójában álló személygépkocsiját – aminek a gyújtáskapcsolójában az indítókulcsot benne felejtette – ismeretlen személy eltulajdonította július 24-én a délutáni órákban.

beol.hu

A bejelentést követően a rendőrök tanúkat hallgattak ki, helyszíni szemlét végeztek, továbbá a rendelkezésre álló nyilvántartásokat leellenőrizték – olvasható a police.hu közleményében.

A kunszentmártoni rendőrök az öcsödi bűncselekmény kapcsán elrendelték a jogtalanul használt jármű körözését. Az egyenruhások hamarosan a keresett gépkocsi nyomára bukkantak, hiszen a Békés megyei rendőrök Orosházán ellenőriztek egy sofőrt, aki a körözés hatálya alatt álló személygépkocsival úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Fotó: police.hu

Az Orosháza Rendőrkapitányság és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság példás együttműködésével a jogsértőnek hamarosan a kunszentmártoni nyomozók előtt kellett számot adnia cselekményéről.

A gyanúsítottat azonban ez sem riasztotta vissza, hogy újabb bűncselekményt kövessen el, ugyanis a megalapozott gyanú szerint, 2021. július 31-én a reggeli órákban egy kunszentmártoni iparcikk üzlet elől is hasonló módszerrel vitt el egy újabb személygépkocsit, hiszen az óvatlan járműtulajdonos benne felejtette a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot.

A kunszentmártoni rendőrök ismételten előállították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A terhelt beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, majd az illetékes bíróság elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét. A rendőrök a jogtalanul használt gépjárműveket – lefoglalást követően – a jogos tulajdonosokhoz visszajuttatták.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság két rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, három rendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!