katasztrófavédelem

2021.08.05. 10:45

Kiengedett futóművek nélkül landolt egy repülőgép Békéscsabán

Szerdán négy műszaki mentéshez riasztották Békés megye tűzoltóit. Az egyik eset során egy Békéscsabán landolt oktató repülőgéphez vonultak ki.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

– A békéscsabai repülőtéren szerdán 9 óra 30 perc körül úgy szállt le egy gyakorlórepülést végző Seneca PA 34 típusú kétmotoros repülőgép, hogy a futóművei nem voltak kiengedve, így a gép a „hasán” landolt – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gépet vezető tanuló és az oktató nem sérült meg.

Az esethez riasztott békéscsabai és gyulai hivatásos tűzoltók a repülőgépet és a kifutópályát átvizsgálták, üzemanyag és kenőanyag folyást, valamint füstölést nem tapasztaltak – írja az esettel kapcsolatban a katasztrófavédelem.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el és vizsgálja a történtek körülményeit.

Nagy méretű faág úttestre lógott szerda délelőtt Békésen, a Libazug utcában. A forgalmat akadályozó növényzetet a helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Villanyvezetékre szakadt egy fűzfa ága szerda délelőtt Békéscsabán, a Gyulai úton. A helyi hivatásos tűzoltók, a vezeték kiszakaszolását követően, láncfűrész és gépezetes tolólétra segítségével az ágat eltávolították, majd a szakemberek az elektromos hálózatot ismét üzembe helyezték. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Épületbe bekötött légvezetékben akadt el egy teherautó felépítménye szerdán, kora délután Szarvason, a Március 15 utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig a vezeték környezetét biztosították, majd a területet átadták a szakembereknek. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, a teherautó telekommunikációs kábelt szakított el, amit a kiérkező szakemberek helyreállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában