katasztrófavédelem

2021.08.03. 11:09

Focipálya-méretű terület égett Berény és Békés között

Hétfőn faeltávolításhoz, épület és területtüzekhez, valamint közúti balesethez riasztották Békés megye tűzoltóit.

Fotó: Shutterstock

Elszáradt aljnövényzet gyulladt ki hétfőn délután Nagymágocs településen, a Petőfi Sándor utcában. A területtűz hulladékégetés miatt keletkezett, ami meggyújtotta a környezetét, majd továbbterjedt több ingatlan udvarán keresztül. Az orosházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a leégett területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Teherautó és egy személygépkocsi karambolozott hétfőn délután Nagymágocs és Derekegyház között, a 4405-ös számú úttesten. A személygépkocsijával egyedül utazó sofőr a balesetben megsérült őt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. A személygépkocsira ráfutó teherautóban senki sem sérült meg. Az orosházi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a helyszín biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat a rendőrség irányította.

Learatott tarló gyulladt ki hétfőn délután Mezőberény és Békés között, a Blanka major közelében. A focipálya-méretű területen égő tarlóról a tűz átterjedt a közeli cserjésbe. A mezőberényi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, több irányból, öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában