BÉKÉS MEGYE

2021.07.01. 09:39

Szerdán tűzesetekhez és gázszivárgásokhoz riasztották a tűzoltókat

Gázszivárgás történt Szarvason és Dobozon, száraz aljnövényzet kapott lángra Gyulán és Vésztőn, sírcsokrok kaptak lángra Darvason szerdán.

beol.hu

Megsérült egy gázcsonk, melynek következtében gáz áramlott a szabadba szerdán délelőtt Szarvas külterületén, egy magánterületen. A gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig és a hiba elhárításáig a helyi hivatásos tűzoltók a területet biztosították, majd a meghibásodott csővezetéket elszorították, hogy csökkenjen a kiáramló gáz mennyisége – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

A délutáni órákban ismét gázszivárgáshoz riasztották a tűzoltókat Dobozra, a Kölcsei utcába. Földmunkálatok közben egy munkagép megsértette a gázvezetéket, ez okozta a gázszivárgást. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig és a hiba elhárításáig a területet biztosították. A dobozi gázvezeték vágásról a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat jegyzőkönyvet készített. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Száraz aljnövényzet égett szerdán délután Gyulán, a Sándorhegy tanya közelében. A négyezer négyzetméteren égő vegetációt a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

Sírcsokrok és egyéb kidobott hulladék égett szerdán este Darvason, a Petőfi utcai temetőben. A száz négyzetméteren égő összehordott szemetet a szeghalmi hivatásos tűzoltók, vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűz keletkezési oka ismeretlen. A tűz környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Aljnövényzet és egy kockabála égett szerdán este Vésztőn, a Móra Ferenc utcában. A gondozatlan portán ismeretlen okból kigyulladt területről és szalmabáláról a tűz nem terjedt tovább. Egy nyitott fészer fala korommal szennyeződött. A szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában