békés megye

2021.07.05. 12:39

Hétvégén is dolgoztak a tűzoltók

Az elmúlt hétvégén négy tűzesettel és egy meghasadt faággal kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szerelés közben kigyulladt egy traktor szombat délelőtt Bélmegyeren, a Petőfi utcában. A műszaki karbantartást végző személyek, két darab kézi tűzoltó készülékkel a lángolást megfékezték. A békési önkormányzati tűzoltók munkagépet és környezetét átvizsgálták, a még füstölgő és meleg gépelemeket visszahűtötték. A tulajdonos elmondása alapján, a lángok hegesztés közben csaptak fel. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Nádas égett szombat délután Orosháza külterületén, a 4428-as út közelében. A helyi hivatásos tűzoltók a háromszáz négyzetméteren égő növényzetet vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Illusztráció: Shutterstock

Vályogfalazatú melléképület és egy hozzáépített faszerkezetű garázs égett teljes terjedelmében vasárnap kora hajnalban Dévaványán, az Arany János utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az ötven négyzetméteres melléképület és a harminc négyzetméteres garázs, valamint a benne tárolt jármű a tűz következtében teljesen megsemmisült. Tűz a környezetére és a főépületre nem terjedt át, az elektromos hálózat nem károsodott, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Száraz fű égett vasárnap délután egy Szarvashoz közeli tanyán. A focipálya méretű vegetáció tüzet a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd átvizsgálták a tűzzel érintett területet. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Meghasadt egy fa ága vasárnap délelőtt Békésen, a Fáy András utcában. A magasban lógó vastag ág veszélyeztette az alatta közlekedő gyalogos forgalmat. A helyi önkormányzati és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, láncfűrész és emelőkosaras gépjármű segítségével az ágat eltávolították, majd a területet átadták a gyalogos forgalomnak. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában