hátralék

2021.04.10. 18:04

Nem fizette a tartásdíjat a szarvasi férfi

Nem fizette a gyermekei után a tartásdíjat, és ezt a kötelezettségét a munkaügyi hivatalban le is tagadta – ezért emelt vádat a járási ügyészség egy 33 éves férfi ellen, akinek összesen 445 ezer forint hátraléka keletkezett.

N. Sz.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Amennyiben a tartozását megfizeti, megszüntetik az eljárást, ha nem, akkor próbára bocsáthatják, vagy közérdekű munkára kötelezhetik.

A férfinak a most 11 és 9 éves gyermekei kapcsán a Szarvasi Járásbíróság 2014-es végzése alapján gyermekenként havi 12 ezer forint tartásdíjat kellett volna fizetnie az édesanyának, ennek azonban önhibájából nem tett eleget.

A férfi több cégnél is dolgozott, de a kötelezettségét nem jelentette be, és fizetéséből önként sem rendezte a tartásdíjat. A férfi tavaly év elején álláskeresési ellátás iránt nyújtott be kérelmet a kormányhivatalhoz, és valótlanul azt állította, hogy nincs bírósági végzéssel letiltható tartási kötelezettsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában