kék hírek

2021.04.08. 11:29

Házakból, autókból vitt el értékeket a békési besurranó tolvaj

Besurranó tolvajként követett el apróbb lopásokat és csalásokat az a 37 éves békési nő, aki ellen most emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség. Nyitott családi házakból és autókból fújt meg értékeket. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a vádlottat – még akkor is, ha beismeri tettét – ítéljék végrehajtandó börtönbüntetésre.

Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Tavaly augusztus 22-én Békésen, egy Bocskai utcai kerékpártárolóban lévő bicikli kormányára akasztott és őrizetlenül hagyott szatyorból vett el egy mobiltelefont, két liter sört és egy kulcscsomót, összesen 3 ezer forintos kárt okozva.

Augusztus 31-én egy békési általános iskolába surrant be, és az egyik öltözőben az egyik takarítónő táskájában kotorászott, amikor az egyik tanító tetten érte és kérdőre vonta, majd az intézmény dolgozói a rendőrség kiérkezéséig vissza is tartották. Ezzel azonban nem ért véget a történet.

Házakba is betört, autókat is kifosztott a nő /Fotó: Shutterstock illusztráció/

A nő szeptember 16-án egy békési, Táncsics Mihály utcai családi házba surrant be úgy, hogy a zárt utcai kaput a belülről benne hagyott kulcs segítségével kinyitotta, és a ház csukott, de nem zárt bejárati ajtaján keresztül bejutott az ingatlanba. Összesen 260 ezer forint értékben fújt meg arany ékszereket, valamint 9 ezer forint készpénzt is bezsebelt.

Az ékszereket még aznap beadta egy békéscsabai zálogházba, de a nyomozás során sikerült azokat hiánytalanul lefoglalni és visszaadni a sértettnek.

Két nap múlva ismét besurrant egy Táncsics Mihály utcai nyitott családi házba, ahonnan egy bemutatóra szóló zálogjegyet vitt el, mely azt tanúsította, hogy a sértett 146 ezer forint értékű arany ékszert adott zálogba, amelyért 79 ezer forintot kapott egy békési zálogháztól. A vádlott még aznap bement a zálogházba, ahol – azt a látszatot keltve, hogy övé a zálogjegy – a rajta szereplő arany ékszereket 83 ezer forintért eladta az ékszerüzletnek.

Ahogy a családi házakat, úgy a nyitott kocsikat sem kímélte a 37 éves békési nő.

Szeptember 19-én egy Bocskai utcában parkoló, nyitott kistehergépkocsi kesztyűtartójából vett el egy pénztárcát a benne lévő iratokkal, valamint 193 ezer forinttal és 68 ezer forint értékű euróval. Alig egy hét múlva, szeptember 27-én a Kubikos utcában álló, nyitva hagyott autó hátsó ülése alól vett el egy kézitáskát, benne okmányokkal, valamint egy bankkártyával. A nő nem sokkal ezután a bankkártyájával – a PIN-kód használata nélkül – egy vegyesboltban 5 ezer forint értékben élelmiszert, majd a közeli dohányboltban 1600 forintért cigarettát, kávét és öngyújtót vásárolt.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén is – ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre a nőt, kötelezze a sértettek kárának megtérítésére, valamint a nyomozás során felmerült 135 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában