doboz

2021.03.17. 12:30

Másfél millió forintot lopott ki egy földre ejtett pénztárcából

Nagyobb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves büntetlen előéletű dobozi férfi ellen, aki egy farzsebből kiesett pénztárcát vett magához, amelyben másfél millió forint volt.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A férfi 2018. december 1-jén a késő esti órákban egy dobozi italmérő helyen tartózkodott, csakúgy, mint az ittas állapotban lévő sértett, aki a pénztárcáját – a benne lévő másfél millió forint készpénzzel, valamint a személyazonosító és lakcímet igazoló igazolványaival, vezetői engedélyével, egyéb igazolványaival – nadrágjának hátsó zsebében tartotta.

Éjfél után járt az idő, amikor más vendégekkel együtt, mindketten kimentek a szórakozóhely udvarára és dohányozni kezdtek. Ezalatt, a sértett pénztárcája a hátsó zsebéből a földre esett.

A férfi bár észrevette, hogy a tárca kiesett, mégsem szólt a tulajdonosának, hanem azt magához vette, majd gyorsan távozott a szórakozóhelyről. A pénztárcát és az iratokat később egy ismeretlen személy visszajuttatta a sértettnek, de a pénzét nem kapta vissza.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére, valamint a nyomozás során felmerült bűnügyi költségek a megfizetésére – ismertette az ügy részleteit a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában