galériával

2021.03.29. 13:19

Balesetek, tűzesetek és szén-monoxidos esetek adtak munkát a hétvégén a békési tűzoltóknak

Az elmúlt hétvégén hét műszaki mentéssel és három tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

beol.hu

Száraz fű és avar égett száz méter hosszan vasárnap délben egy vasúti töltés mellett Székkutas és Orosháza között. A tűz kárt tett néhány vasúti talpfában is. Az orosházi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet, majd értesítették a káresetről a vasúttársaságot – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Leégett egy fatároló vasárnap délután Kétegyházán, a Batthyány utcában. A hetven négyzetméteres épületben nagy mennyiségű tűzifát, és használati eszközöket tároltak. A gyulai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a tüzet, majd a területet hőkamerával is átvizsgálták. Senki nem sérült meg, de a tároló teljesen megsemmisült.

Mint már korábban megírtuk, két autó karambolozott vasárnap este Békéscsabán, a Kolozsvári utcában. A baleset következtében egy vezetékeket tartó oszlop és a rajta futó vezetékek is károsodtak, de személyi sérülés nem történt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsikat, majd a terület biztosításában nyújtottak segítséget.

Fotók: katasztrófavedelem.hu

Szén-monoxid érzékelő jelzett be szombaton este Békéscsabán, a Kazinczy lakótelep egyik lakásában. Az esethez érkező helyi hivatásos tűzoltók mérései enyhén emelkedett szén-monoxid értéket jeleztek a levegőben.

A gázszolgáltató a kéményt, valamint fűtő és vízmelegítő berendezéseket átvizsgálta, műszaki hibát nem tapasztalt. A készülékek a rendszerből nem lettek kizárva, de a szakember felhívták a lakók figyelmét az időnkénti szellőztetés, valamint a levegő utánpótlás fontosságára.

Nem sokkal később ismét egy szén-monoxid érzékelő jelzett be Békéscsabán, a Pulszky utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltatóval közösen méréseket végeztek, ami igazolta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben.

A méréseket követően a gázszolgáltató szakembere egy átfolyós vízmelegítőt és egy gázkazánt a rendszerből kizárt. A kémény és a gázkészülékek a műszaki felülvizsgálatukig nem használhatóak. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában