Közokirat-hamisítás

2021.02.28. 12:41

Testvére nevét diktálta be az eljáró rendőrnek egy férfi Szarvason

Közokirat-hamisítás bűntette, valamint szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt a szarvasi ügyészség vádirata alapján 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt a helyi járásbíróság egy 48 éves szécsényi illetőségű férfit, aki korábban már tizenhárom alkalommal volt büntetve ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt – ismertették az ügy részleteit a Békés Megyei Főügyészségen.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A tájékoztatás szerint a férfi még 2018. július 21-én a hajnali órákban, Szarvason úgy vett részt a közúti közlekedésben egy autó vezetőjeként, hogy személyi igazolványát és vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

Hajnali 4 óra előtt nem sokkal a Kazinczy utca 14. szám előtt rendőri intézkedés alá vonták, amelynek során a férfi a testvére személyes adatait diktálta be az eljáró rendőrnek, majd a helyszíni bírságról szóló, közokiratnak minősülő nyomtatványt a testvére helyett alá is írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában