vádemelés

2021.02.11. 08:52

Nem adta meg az elsőbbséget, házfalnak ütközött egy újkígyósi nő

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 53 éves, büntetlen előéletű újkígyósi nővel szemben – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nő tavaly április 27-én 13 óra körül egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, a Bercsényi utcában a Tompa utca felől az Orosházi út irányába. A járművezető a Bercsényi utca és az Orosházi út kereszteződését 39 kilométer/óra sebességgel közelítette meg, s a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva ezzel a sebességgel a kereszteződésbe behaladt, nem biztosított elhaladási elsőbbséget az Orosházi út úttestjén neki balról jobbra érkező kamionnak, és összeütköztek, ezért a személygépkocsi sodródva előbb egy fának, majd egy házfalnak ütközött.

A baleset következtében a nő és utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A járművezető a cselekményével megszegte a KRESZ idevonatkozó pontjában foglaltakat, mely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

A járási ügyészség arra tett indítványt, a bíróság a járművezetőt tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje, tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze a felmerült 176 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában