Békés megye

2021.02.11. 19:22

Ezeket az autómárkákat kedvelik legjobban a tolvajok

A tavalyi esztendőben sem tétlenkedtek a tolvajok, összesen nyolc autót loptak el a megyében, és ötöt törtek fel – derül ki a Police.hu bűnügyi térképéről. Ebből a szempontból egyébként az egyik legbiztonságosabb régió Békés, a gépkocsifeltörések számát vizsgálva ezek a számok itt a legalacsonyabbak az országban.

B. O.

Fotó: Shutterstock

A szomszédos megyékben sem sokkal rosszabb a helyzet, mint Békésben: Csongrád-Csanádban kilenc autót loptak el és tizenegyet törtek fel, Hajdú-Biharban nyolcat lovasítottak meg és hatból loptak el valamit. A legtöbb autót (15) egyébként Bács-Kiskun megyében kötötték el tavaly, míg az autófeltörések száma (61) a fővárosban volt a legmagasabb.

Békésben törték fel a legkevesebb autót /Illusztráció: Shutterstock/

A tolvajok által kedvelt típusokról a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület közölt információkat, és bár az előző esztendő adatai még nem hozták nyilvánosságra, de az azt megelőző időszakban a Renault Mégan, a Ford Focus, az Opel Corsa és a Suzuki Swift, valamint a Ford S-Max típusú járművek lopását jelentették legtöbbször az egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában