vádemelés

2021.02.27. 14:36

Csigolyatörést szenvedett a férfi, akit egy csabai gyorshajtó ütött el

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a gyulai járási ügyészség egy 24 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki 2020 februárjában Békéscsabán, egy kijelölt gyalogosátkelőhelyen okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádiratban foglaltak szerint a férfi február 10-én 17 óra után nem sokkal egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, az Orosházi út külső forgalmi sávjában a városközpont felé, az engedélyezett 50 km/óra legnagyobb haladási sebességet túllépve, 61 km/óra sebességgel.

Ezzel a sebességgel közelítette meg az Orosházi út és a Povázsai utca kereszteződését megelőző szakaszon kijelölt gyalogosátkelőhelyet is, és késedelmesen észlelte, elütötte a zebrán kerékpárját maga mellett tolva gyalogosan áthaladó sértettet.

Megállapították, hogy amennyiben az autó vezetője a gyalogost késedelem nélkül észleli és nem lépi túl a megengedett sebességet, úgy a gépkocsi az ütközés előtt – figyelembe véve a féktávolságokat – még lassító fékezéssel is megállítható lett volna. A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket – csigolyatörést, agyrázkódást – szenvedett és légmellet kapott. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 200 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában